Transport gratuit pentru comenzile de peste 100 RON.
COȘUL MEU
Andrei Soldatov Irina Borogan Editura Omnium
face HNZL36
AUTORi OMNIUM

ANDREI SOLDATOV
IRINA BOROGAN

Andrei Soldatov și Irina Borogan sunt jurnaliști, fondatori ai Agentura.ru și autori ai cărților The Red Web și The New Nobility. Lucrările lor au fost prezentate în New York Times, Moscow Times, Washington Post, Online Journalism Review, Le Monde, Christian Science Monitor, CNN și BBC. The New York Times a numit Agentura.ru „un site web care a venit din frig pentru a dezvălui secretele rusești”.

De mai bine de două decenii, Soldatov și Borogan cercetează felul în care Kremlinul controlează viața rușilor. Prima lor carte, Noua nobilime, a fost despre serviciile secrete – metoda tradițională moscovită de a „menține disciplina”. În al doilea volum, Rețeaua roșie, au descris încercările disperate ale Kremlinului de a  subjuga internetul. Cei doi autori continuă să locuiască la Moscova.

COMPATRIOȚII.
ISTORIA BRUTALĂ ȘI HAOTICĂ A EXILAȚILOR, EMIGRANȚILOR ȘI AGENȚILOR RUȘI DIN STRĂINĂTATE

Istoria spionajului rus este pătată de sânge, deoarece agenții ruși s-au dovedit niște ucigași nemiloși și eficienți ai conaționalilor lor emigranți. Kremlinul a învățat bine lecția că, pentru a-și asigura stabilitatea politică, nu este suficient să controleze oamenii din interiorul granițelor; trebuiau controlate cu brutalitate și comunitățile de emigranți. La urma urmei, puternicul imperiu rus fusese dărâmat de o gloată de revoluționari emigranți care, la sfârșitul Primului Război Mondial, profitaseră de ocazie și reveniseră în țară. Descendenții acestora de la Kremlin aveau memorie bună și s-au folosit de ea.

S-a terminat povestea aceasta odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice? Nu. Mihail Gorbaciov a deschis granițele, iar în anii 1990 rușii au început să plece din țară în număr și mai mare. Emigrarea a rămas o ocazie splendidă pentru șefii rețelelor de spionaj rusești, dar și o provocare. Rusia post-sovietică a rămas doar zece ani fără emigrație motivată politic. Când a venit la putere, Putin a revenit imediat la politica de expulzare din țară a dușmanilor săi.


lacroix light 1

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

student guy reading book J8QL4HS
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue