Transport gratuit pentru comenzile de peste 100 RON.
COȘUL MEU
Editura Omnium Stejarel Olaru
face HNZL36
AUTOR OMNIUM

STEJĂREL OLARU

STEJĂREL OLARU este istoric, politolog, lector universitar, expert în istoria serviciilor de informații. A fost consilier de stat pe probleme de securitate națională la Cancelaria prim-ministrului, director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. A publicat Securiștii partidului. Serviciul de cadre al PCR ca poliție politică (în colab., Polirom, 2002), Ziua care nu se uită. 15 noiem brie 1987, Brașov (în colab., Polirom, 2003; 2017), Cei cinci care au speriat Estul. Atacul asupra Legației RPR de la Berna (februarie 1955) (Polirom, 2003), Vademekum Contemporary History Romania. A Guide through Archives, Research Institutions, Libraries, Societies, Museums and Memorial Places (în colab., Commissioned by Stiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur, 2004), Stasi și Securitatea (în colab., Humanitas, 2005), Rîmaru –Butcher of Bucharest (în colab., Profusion Book Publishing House, 2012), Agentul nostru Victor (Polirom, 2018) și Maria Tănase. Artista, omul, legenda (Corint, 2019).

Editura Omnium carte Stejarel Olaru Nadia si Securitatea Coperta Istorie

Nadia și Securitatea

În 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a devenit simbolul perfecțiunii în gimnastică. Din admirație, despre ea s-au scris scenarii de filme artistice și documentare, biografii, romane și chiar cărți pentru copii. Dar despre Nadia, devenită parte a avuției naționale a României socialiste, se mai scria în penumbră, iar „admiratorii” săi, care adunau material documentar pentru un roman straniu, în parte de groază, în parte politic, erau cei din lumea sa: antrenorii, oficialii federali, medicii, asistentele, coechipierii… Cu toții îi urmăreau orice mișcare, orice vorbă și orice gând și împletiseră, la cererea poliției politice de atunci, înfricoșătoarea Securitate, o plasă nevăzută din care marea sportivă a reușit să scape abia în toamna lui 1989. Acum, după zeci de ani, studiind aceste dosare până nu de mult secrete, Stejărel Olaru a construit o carte de istorie, însă una ca un roman, în parte de groază, în parte politic.

„Cartea lui Stejărel Olaru nu este doar o biografie tradițională. Contextul și împrejurările în care Nadia Comăneci a crescut și s-a format, familia, gimnastele din generația sa, antrenorii, și mai ales puzderia de informatori, securiști și decidenți politici, care au țesut o încâlcită plasă de relații în jurul ei menită să o țină captivă în mod irevocabil, toate acestea sunt scoase la iveală de autor. În drumul spre glorie, Nadia a trecut prin stări diferite. Când însingurată și aproape de abandon, când disperată și supusă, adesea neînțeleasă și folosită, dar mereu perseverentă, ambițioasă, visând cu îndârjire să atingă perfecțiunea. Și a atins-o.”
AURORA LIICEANU

„Povestea Nadiei Comăneci, aşa cum o citim aici, seamănă foarte puţin cu ceea ce ştiam din presa de atunci şi din zvonistica ultimelor decenii. Iar frunţile înfierbântate, care se mândresc prin contaminare cu performanţele campioanei, merită o compresă. Nadia n-a fost o răsfăţată a vieţii în România lui Ceauşescu. Dacă a „răsfăţat-o” totuşi cineva, această entitate s-a chemat Securitatea, care a avut grijă să-i înfăşoare zilele într-un păienjeniş la limita credibilului.
Stejărel Olaru deschide arhivele, cercetează documentele vremii şi pune pe hârtie o aventură pe care o citeşti cu un nod în gât. Este aventura unui idol batjocorit, a unui om care, la un moment dat, n-a mai putut să suporte. Şi a plecat.”
RADU PARASCHIVESCU

ARTICOLE DESPRE AUTOR

Stejarel Olaru Yale figaro Nadia si Securitatatea presa carte
Le Figaro
Stejarel Olaru Yahoo Sports Nadia si Securitatatea presa carte articol
Yahoo Sports
Stejarel Olaru fox news Nadia si Securitatatea presa carte articol
Fox News
Stejarel Olaru balcan inside Nadia si Securitatatea presa carte
Balkan Insight
Stejarel Olaru daily mail Nadia si Securitatatea presa carte
Daily Mail
Stejarel Olaru new york post Nadia si Securitatatea presa carte articol
New York Post
Stejarel Olaru France24 Nadia si Securitatatea presa carte articol
France 24
Stejarel Olaru RFI France Nadia si Securitatatea presa carte articol
rfi France
Stejarel Olaru lEquipe Nadia si Securitatatea presa carte articol
L'Équipe
Stejarel Olaru euronews Nadia si Securitatatea presa carte articol
euronews
Stejarel Olaru FranceInter Nadia si Securitatatea presa carte
France Inter
Stejarel Olaru LeDevoire Nadia si Securitatatea presa carte
LEDEVOIR
Stejarel Olaru radio canada Nadia si Securitatatea presa carte articol
Radio Canada
Stejarel Olaru sueddeutche zeitung Nadia si Securitatatea presa carte
sueddeutsche
Stejarel Olaru the times Nadia si Securitatatea presa carte
The Times
Stejarel Olaru le parisien Nadia si Securitatatea presa carte articol
Le Parisien
lacroix light 1

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

student guy reading book J8QL4HS
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue